Washington Post: Μπάιντεν και Ζελένσκι έχουν σημαντικές διαφορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Washington Post: Μπάιντεν και Ζελένσκι έχουν σημαντικές διαφορές
Χάσμα απόψεων ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Ουκρανίας διακρίνει η Washington Post.

«Διάσταση απόψεων για το μέλλον της Ουκρανίας», μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Washington Post.

«Η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον ήταν μια στρατιωτική Σύνοδος Κορυφής. Και φαίνεται ότι κατέληξε σε ρήξη μεταξύ των δύο συμμάχων σχετικά με τις στρατηγικές τους για τον τερματισμό της εισβολής» ανέφερε ο αρθογράφος της WP.

Ο Ζελένσκι στην ομιλία του έκανε λόγο για «απόλυτη νίκη» στον πόλεμο, χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση 11 φορές, ενώ ο Μπάιντεν δεν τη χρησιμοποίησε ούτε μία φορά, ενώ υποσχέθηκε να συνεχίσει να βοηθά το Κίεβο.

Παράλληλα, ο ηγέτης της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου, επεσήμανε πως η παροχή υπερβολικά ισχυρών όπλων, που ζήτησε ο Ζελένσκι, θα μπορούσε να «διασπάσει το ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Δύσης παραμένει η αποτροπή των συγκρούσεων με τη Ρωσία.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το επόμενο έτος αυτή η στρατιωτική σύνοδος κορυφής θα πρέπει να ασχοληθεί με την εξάλειψη των εντάσεων που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια», κατέληξε το δημοσίευμα.

Ο Ζελένσκι έφτασε στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, όπου είχε συνομιλίες με τον Μπάιντεν ενώ εκφώνησε και ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο. Απέκλεισε συμβιβασμούς με τη Ρωσία σχετικά με ζητήματα που αφορούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ενώ δεν μπορεί να περιγράψει πως θα έμοιαζε μια λεγόμενη «δίκαιη ειρήνη».

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε πως η Μόσχα είναι πάντα ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, εάν το Κίεβο ωριμάσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

«Ιστορικός χιονιάς» στις ΗΠΑ με 12 νεκρούς - Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Ευρώπη

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: 53χρονος από τη Λάρισα το θύμα - Επιστρέφουν στην Αθήνα οι πρώτοι επιβάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider