Εύα Καϊλή: «Λύγισε» ο Τζόρτζι σε 10ωρη κατάθεση - «Έδωσε» ονόματα, νέες αποκαλύψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εύα Καϊλή: «Λύγισε» ο Τζόρτζι σε 10ωρη κατάθεση - «Έδωσε» ονόματα, νέες αποκαλύψεις
Το παρασκήνιο της κατάθεσης του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στις βελγικές αρχές.

Η κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, διήρκησε περίπου 10 ώρες και έδειξε ως υπεύθυνο του σκανδάλου του Qatar Gate τον επικεφαλής της ΜΚΟ που εργαζόνταν, τον Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Ιταλός λομπίστας, φέρεται να «λύγισε» μπροστά στις ερωτήσεις που του έκαναν οι αρχές και να παραδέχθηκε τα πάντα. Κοινώς, ότι μόνο αυτός παρέλαβε τα χρήματα (σ.σ. έφταναν τις 750.000 ευρώ), τονίζοντας ότι η Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Ο Τζόρτζι φέρεται να έβγαλε «λάδι» τη σύντροφό του και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν έκανε, όμως, το ίδιο για το αφεντικό του και επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Fight Impunity, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Η Corriere Della Serra παρομοιάζει τον Τζόρτζι - στην κατάθεσή του - ως ένα «ποταμό», που ήταν έτοιμος να ξεχειλίσει. Μάλιστα, η πολύωρη κατάθεση του στις αρχές ανάγκασε τον ανακριτή να αναβάλλει τις καταθέσεις των υπόλοιπων κατηγορουμένων για την επόμενη ημέρα.

Παράλληλα, «έδωσε» αρκετά ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση, έδωσε εξηγήσεις για το πώς διακινήθηκαν τα χρήματα από τη ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει το 2019 ο Παντσέρι, καθώς και έκανε λόγο ότι η Οργάνωση δέχθηκε πλουσιοπάροχες δωρεές, λόγω του κύρους του Συμβουλίου της Οργάνωσης, καθώς συμμετείχαν σε αυτό κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην Ευρωπαίοι Επίτροποι, αλλά και πρώην πρωθυπουργοί. Ο Τζόρτζι κατονόμασε ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού.

Δείτε όλο το άρθρο στo Reader.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρουμπινί για Καϊλή: Η διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα και «βασίλισσα των crypto» πληρωνόταν σε μετρητά

Ο Μητσοτάκης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα της Σπυράκη

Statista για την υπόθεση της Καϊλή: Δεν προκαλούν έκπληξη φαινόμενα διαφθοράς στους Ευρωπαίους -Ειδικά στους Έλληνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider