Ο Πούτιν διαμηνύει πως τα ρωσικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας θα συνεχιστούν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πούτιν διαμηνύει πως τα ρωσικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας θα συνεχιστούν
Ναι, το κάνουμε, αλλά ποιος το ξεκίνησε;», δήλωσε ο Πούτιν στο περιθώριο εκδήλωσης απονομής μεταλλίων στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τα πλήγματα κατά των ενεργειακών υποδομών θα συνεχιστούν στην Ουκρανία, όπου τα χτυπήματα που έχουν ήδη γίνει έχουν προκαλέσει μαζικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση εν μέσω χαμηλών χειμερινών θερμοκρασιών.

«Ναι, το κάνουμε, αλλά ποιος το ξεκίνησε;», δήλωσε ο Πούτιν στο περιθώριο εκδήλωσης απονομής μεταλλίων στο Κρεμλίνο, παρουσιάζοντας τους βομβαρδισμούς αυτούς ως απάντηση στην έκρηξη που κατέστρεψε τη γέφυρα της Κριμαίας, που είχε κατασκευάσει η Ρωσία, και άλλες επιθέσεις που αποδίδονται στο Κίεβο.

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας - Λευκορωσίας

Η Ρωσία ανακοίνωσε χτες πως τα στρατεύματά της συμμετέχουν σε τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια στη Λευκορωσία, εν μέσω φόβων ότι η Μόσχα πιέζει τη σύμμαχό της να εμπλακεί περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Λευκορωσία έχει δηλώσει πως δεν θα μπει στον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο είχε στο παρελθόν διατάξει στρατεύματά του να αναπτυχθούν με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, επικαλούμενος απειλές από το Κίεβο και τη Δύση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε δήλωσή του πως «στρατεύσιμοι της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ... συνεχίζουν εντατική εκπαίδευση μάχης στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας».

Στη δήλωση προστίθεται ότι «η εκπαίδευση μάχης γίνεται τόσο στη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας».

«Στρατεύσιμοι κάνουν χρήση μικρών όπλων όλων των τύπων, καθώς και όλμων· ακονίζουν τις δεξιότητές τους στην οδήγηση οχημάτων μάχης, κάνουν μαθήματα ψυχολογικών εμποδίων, μελετούν στρατιωτική ιατρική και άλλες επιστήμες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πολεμική μηχανή του Πούτιν δεν θα πληγεί από το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Ρωσία: Απαγορεύτηκε δια νόμου η παρένθετη μητρότητα για τους αλλοδαπούς

Ρωσία: Αποφυλακίστηκε η μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider