Ερντογάν: Ξεχάστε το γονάτισμα, η Τουρκία ανορθώνεται - «Τεχνητές» οι κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Newsroom
Μοιράσου το
Ερντογάν: Ξεχάστε το γονάτισμα, η Τουρκία ανορθώνεται - «Τεχνητές» οι κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο
«Η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο - Αιγαίο και αποκλεισμένη από την ΕΕ για πολιτικούς λόγους» σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για μια Τουρκία εκτεθειμένη σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο που είναι αποκλεισμένη από την ΕΕ για πολιτικούς λόγους έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Τουρκικών Εργοδοτικών Ενώσεων όπου εκφώνησε ομιλία για τις «εξαιρετικές προοπτικές της τουρκικής οικονομίας».

«Ξεχάστε το γονάτισμα, η Τουρκία έχει μπει σε νέα εποχή ανόρθωσης» δήλωσε απευθυνόμενος προφανώς στη Δύση, ενώ έκανε λόγο και «για τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο». «Οι τρομοκράτες φίλοι σας θα "πνιγούν" αν μπουν στην Τουρκία» προειδοποίησε τη Δύση σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θεωρία της απειλούμενης Τουρκίας: «μια Τουρκία της οποίας τα νότια σύνορα περιβάλλονται από τρομοκρατικές οργανώσεις, αποκλεισμένη από την ΕΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, εκτεθειμένη στο κρυφό τεχνολογικό εμπάργκο της Δύσης, στους πολέμους στην Ανατολή και στον Βορρά της και σε τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο… Ξεχάστε το γονάτισμα, αντιθέτως η Τουρκία, έχει μπει σε μια νέα εποχή ανόρθωσης. Και αυτή η ανόρθωση θα συνεχιστεί».

«Είναι φανερά τα χάλια της Δύσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, οπότε αν αυτός ο τρόμος προέρχεται από τα βόρεια της Συρίας, θα τον τερματίσουμε με το να μην τους φέρουμε μέσα, αλλά θα τον αντιμετωπίσουμε στο βορρά» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κάποιοι λένε ότι ‘δεν μπορείς να κάνεις το Κομπάνι έτσι, το Κομπάνι τελείωσε’. Στο Ιντλιμπ , στο Κομπάνι έχουμε λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις, τις λαμβάνουμε και θα τις λαμβάνουμε από εδώ και πέρα. Πείτε στους τρομοκράτες φίλους σας, ότι η Τουρκία δεν είναι τόσο εύφορο μέρος για αυτούς. Εδώ θα πνιγούν μόλις προσπαθήσουν να μπουν μέσα» δήλωσε δε ο Ερντογάν για τη Συρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη - Ή θα κάνει πίσω ή εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο «στοιβάζει» πλοία στην Τουρκία

Τουρκία: Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο - Στο... 84,4%