Νέα επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις
Με νέα επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις επανέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτησή του καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν τα 33 πρόσωπα, που σύμφωνα με το δημοσίευμα του Documento βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator ήταν και στο «στόχαστρο» της ΕΥΠ.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει το καθεστώς στην ΑΔΑΕ προκειμένου να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για το αν έχουν γίνει στόχοι παρακολούθησης.

Τα δύο κεντρικά ερωτήματα που απευθύνει στον πρωθυπουργό είναι τα εξής:

  1. Μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι το σύνολο ή μέρος των προσώπων, που με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento φέρονται ως στόχοι παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, δεν ήταν παράλληλα και στόχοι παρακολούθησης της υπο τη δική σας πολιτική εποπτεία ΕΥΠ, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Θανάση Κουκάκη;
  2. Σκοπεύετε να δώσετε τη θεσμική δυνατότητα στα πρόσωπα της εν λόγω λίστας να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ προκειμένου να μπορέσουν να διαπιστώσουν εάν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη «νόμιμη» διαδικασία της επισύνδεσης κατόπιν εισαγγελικής διάταξης;

«Με δεδομένο ότι είστε Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και ως τέτοιος ελέγχεστε από το κοινοβούλιο και έχετε πολιτική και θεσμική υποχρέωση να λογοδοτείτε στη Βουλή των Ελλήνων. Κρίνω σκόπιμο να επιμείνω εκ νέου στη πρόσκλησή μου να έρθετε στη Βουλή να δώσετε εξηγήσεις» τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα ότι παρακολουθώ υπουργούς μου - Δεν θα συρθώ σε εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής - Εκβιάζει τους υπουργούς που παρακολουθούσε

Ανδρουλάκης: Κερδοσκοπία εις βάρος των πολιτών και από τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider