Ο Τραμπ καλείται σε ένορκη κατάθεση για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ καλείται σε ένορκη κατάθεση για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσε «φιάσκο» την εξεταστική επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλαβε κλήτευση την Παρασκευή από την επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά τη φονική επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την 6η Ιανουαρίου του 2021.

Η αμρόδια επιτροπή, ψήφισε ομόφωνα για την κλήτευση και ζητά την ένορκη κατάθεση του Τραμπ σχετικά με την έρευνα για την επίθεση στο Καπιτώλιο την περασμένη χρονιά αλλά και τα αίτιά της.

Σε επιστολή τους προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της επιτροπής αναδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο του επιχειρηματία στο συμβάν, που αποτέλεσε μια σκόπιμη προσπάθεια «να ανατραπεί η ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 και να παραμείνει εξουσία».

«Όπως αποδείχθηκε στις ακροάσεις μας, έχουμε συγκεντρώσει συντριπτικά στοιχεία, μεταξύ άλλων από δεκάδες πρώην υπαλλήλους και το προσωπικό σας, ότι εσείς προσωπικά ενορχηστρώσατε και επιβλέπατε μια συντονισμένη προσπάθεια ανατροπής των προεδρικών εκλογών του 2020 και παρεμπόδισης της ειρηνικής μετάβασης της εξουσίας» αναφέρεται στη σχετική επιστολή

«Είστε ο πρώτος και μαδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που προσπάθησε να ανατρέψει εκλογές οδηγώντας τελικά σε μια αιματηρή επίθεση στο ίδιο μας το Καπιτώλιο και στο ίδιο το Κογκρέσο», προστίθεται ακόμη, ενώ παραμένει ασαφές αν ο Τραμπ θα σπεύσει να καταθέσει ενόρκως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Φυλάκιση 4 μηνών στον Στιβ Μπάνον για «καταφρόνηση του Κογκρέσου»

«Πυρά» Μακρόν κατά ΗΠΑ: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε ενέργεια και εμπόριο

Γουίλιαμς (Fed): Δύσκολο να βρεθούν εργαζόμενοι στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider