Λιζ Τρας: «Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιζ Τρας: «Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις»
Τη δική της απάντηση στο γιατί δεν πρέπει να παραιτηθεί έδωσε η Λις Τρας.

Η Λιζ Τρας αψήφησε την Τετάρτη τις προκλήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί μετά την πλήρη ανατροπή του μίνι προϋπολογισμού της με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στις αγορές.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ στο κοινοβούλιο σχετικά με το γιατί πρέπει να παραμείνει στην εξουσία, υπογράμμισε εμφατικά πως: «Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις».

«Έχω ενεργήσει για το εθνικό συμφέρον για να διασφαλίσω ότι έχουμε οικονομική σταθερότητα» επεσήμανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, σύμφωνα με το Reuters, εν μέσω της σκληρής κριτικής που δέχεται.

«Καρφιά» από τα βρετανικά ΜΜΕ

Τα πυρά τους κατά της πρωθυπουργού της χώρας έστρεψαν τα ΜΜΕ της Βρετανίας που σήμερα κυκλοφόρησαν με αιχμηρούς τίτλους.

«Στη θέση της αλλά όχι στην εξουσία», ήταν ο σημερινός τίτλος της Daily Mail. «Ταπεινωμένη» έγραψε η ταμπλόιντ The Mirror. «Είναι δύσκολο να σκεφθεί κανείς μια πολιτική και οικονομική κρίση πιο σοβαρή από αυτή που διέρχεται σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε η συντηρητική εφημερίδα Daily Telegraph. «Η μόνη ελπίδα για να αποφύγει η πρωθυπουργός την ταπείνωση να γίνει το πρόσωπο με τη μικρότερη παραμονή στη θέση αυτή από το 1827 εναπόκειται στο εάν οι συντηρητικοί βουλευτές είναι έτοιμοι να της δώσουν παράταση».

«Θέλω να αποδεχθώ την ευθύνη και να ζητήσω συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν», δήλωσε η ίδια αργά χθες στο BBC. «Ήθελα να ενεργήσω ούτως ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους με τους λογαριασμούς ενέργειας, να διαχειριστώ το θέμα των υψηλών φόρων, αλλά πήγαμε πολύ μακριά και πολύ γρήγορα». «Θα παραμείνω στη θέση μου για να φέρω εις πέρας τις δεσμεύσεις μου για το εθνικό συμφέρον», διαβεβαίωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία - Δημοσκόπηση: Οι μισοί πολίτες θέλουν να παραιτηθεί η Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία

Έντονη μεταβλητότητα στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό σε ΕΕ και Βρετανία

Βρετανία: Ξανά σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός - Στο 10,1% τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider