Τζεντιλόνι: Χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεντιλόνι: Χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
Την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ ανέδειξε ο κ. Τζεντιλόνι.

Ο Ευρωπαίος Eπίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι επεσήμανε πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαιούνται να λάβουν μέτρα σε εθνικό επίπεδο για να στηρίξουν τις οικονομίες τους, αλλά χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός.

«Δεν κατηγορούμε χώρες, δεν συζητάμε το γεγονός ότι μεμονωμένες χώρες και κράτη μέλη, αναπόφευκτα, υποστηρίζουν τις οικονομίες τους», είπε κατά την άφιξή του σε μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Αλλά αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κατακερματισμό, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, νομίζω ότι χρειαζόμαστε υψηλότερο επίπεδο αλληλεγγύης και πρέπει να βάλουμε σε εφαρμογή (...) κοινά εργαλεία», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι.

Η Γερμανία έχει επικριθεί από ορισμένες πρωτεύουσες και θεσμικά όργανα της ΕΕ τις προηγούμενες ημέρες για τη μονομερή ανακοίνωση ενός πακέτου στήριξης 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για εταιρείες και νοικοκυριά της που είναι αντιμέτωπα με μια τεράστια άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για το πακέτο ενεργειακής στήριξης, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν πρόκειται περί παράνομης κρατικής ενίσχυσης που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό στην ΕΕ.

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη διατήρηση ίσων όρων ανταγωνισμού και μιας ενιαίας αγοράς και στην αποφυγή επιβλαβών κρατικών ενισχύσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Αριάνα Ποντεστά, όταν ρωτήθηκε για το γερμανικό πακέτο, στη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε σε επαφή με τις γερμανικές αρχές», τόνισε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σημείωσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή για παρόμοια θέματα και με άλλες εθνικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο πληθωρισμός θα διαρκέσει παραπάνω στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ - Οικονομολόγος αναλύει

Αγγελάκης: Τρέχει επενδυτικό πλάνο 30 εκατ. ευρώ - Οι εξαγωγές στο Ντουμπάι και οι προκλήσεις

Eurogroup: Ακόμη πιο στοχευμένα τα μέτρα στήριξης που λαμβάνουν τα κράτη για την ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider