Metron Analysis: Στις 8,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metron Analysis: Στις 8,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου
Ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει, ενώ 4,4% απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στις 8,4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛμε 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Την ίδια στιγμή, ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει, ενώ 4,4% απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πάνω από το 10% η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου

Επιπλέον, ακόμα μεγαλύτερες αποκλίσεις υπάρχουν μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκτίμηση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με την πρώτη να συγκεντρώνει ποσοστό 70%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 16%.

Λάθος κατεύθυνση η χώρα

Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 38% υποστήριξε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, οι συμμετέχοντες ιεράρχησαν και το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 31% να υποστηρίζει πως είναι η οικονομία, το 26% η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση και το 8% την εξωτερική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση ALCΟ: Στο 7,7% η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και εξακομματική Βουλή

Δημοσκόπηση MARC: Στις 8,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά