Μπέρμποκ: Αποκλείεται να χαλαρώσουν οι κυρώσεις στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπέρμποκ: Αποκλείεται να χαλαρώσουν οι κυρώσεις στη Ρωσία
To Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «όσο μας χρειάζεται, είπε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Aπέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να χαλαρώσουν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Αυτό δεν θα διασφάλιζε τη συνέχιση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα, απεναντίας το Βερολίνο να διέτρεχε «διπλό» κίνδυνο να υποστεί «εκβιασμό», επιχειρηματολόγησε η κυρία Μπέρμποκ κατά τη διάρκεια συζήτησής της με πολίτες στη Βρέμη χθες Πέμπτη.

Εάν η γερμανική κυβέρνηση αποδεχόταν πως οποιαδήποτε χώρα μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο «με τον πλέον βάρβαρο τρόπο», αυτό θα μετατρεπόταν «σε πρόσκληση προς όλους όσοι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία» να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο, έκρινε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Η κυρία Μπέρμποκ επέμεινε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «όσο μας χρειάζεται. Και επομένως θα διατηρήσουμε τις κυρώσεις αυτές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν διχάζεται η κοινωνία στη χώρα μας».

Πολιτικοί του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) και της ακροδεξιάς παράταξης Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καλούν να χαλαρώσουν μέτρα που πλήττουν τη γερμανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρώσεις: Διευκρινίσεις από την Κομισιόν για τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων από τη Ρωσία

EE: Μπλόκο σε στρατιωτικά και διπλής χρήσης αγαθά της Ρωσίας που υπόκεινται σε κυρώσεις

Γερμανία: Καμία συνάντηση Μπέρμποκ - Λαβρόφ στο περιθώριο της G20

gazzetta
gazzetta reader insider insider