Γαλλία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ξεχνά τα Δυτικά Βαλκάνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ξεχνά τα Δυτικά Βαλκάνια
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε αυτές τις χώρες να επιδιώξουν μεταρρυθμίσεις και περιφερειακή συμφιλίωση» δήλωσε η πρόεδρος της ομάδας φιλίας της Γαλλίας με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αμελεί την προσοχή της στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων έστειλε η πρόεδρος της ομάδας φιλίας της Γαλλίας με τα Δυτικά Βαλκάνια στη γαλλική Γερουσία Μαρτά Ντε Σιντράκ, την ώρα που τα φώτα της προσοχής έχουν πέσει πάνω στην Ουκρανία και τη Μολδαβία για την κρίση με τη Ρωσία.

«Η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων θέτει στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρώπη, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια και τη μετανάστευση, σε οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Ενώ αυτή η περιοχή βιώνει ισχυρές εντάσεις και αντιμετωπίζει την επιρροή ξένων δυνάμεων όπως η Ρωσία, η Κίνα ή η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση για την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή», αναφέρει ακόμη σημειώνοντας πως «θα πρέπει να στείλουμε γρήγορα θετικά, σαφή και ισχυρά μηνύματα για να ενθαρρύνουμε αυτές τις χώρες να επιδιώξουν μεταρρυθμίσεις και περιφερειακή συμφιλίωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέθηκε σε λειτουργία ο IGB - Μητσοτάκης: Ενεργειακή γέφυρα για Ελλάδα, Βαλκάνια, Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider