Βαρβιτσιώτης: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε καμία επιθετική διάθεση και ρητορεία από την Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε καμία επιθετική διάθεση και ρητορεία από την Τουρκία
Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία καθυστέρησε πάρα πολύ να πάρει μία απόφαση που φαινόταν ότι θα έπαιρνε από την αρχή και δεν θα μπορούσε να αντισταθεί κάτω από το καθεστώς πίεσης.

«Η χθεσινή απόφαση για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ξεκάθαρα μία νίκη για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, που επανέρχεται ακόμα πιο ισχυρή και με νέα δυναμική, δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με την Ευρώπη», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, για τη χθεσινή απόφαση περί άρσης του βέτο της Τουρκίας ως προς την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία καθυστέρησε πάρα πολύ να πάρει μία απόφαση που φαινόταν ότι θα έπαιρνε από την αρχή και δεν θα μπορούσε να αντισταθεί κάτω από το καθεστώς πίεσης. Δηλαδή στο να συναινέσει για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, καθυστερώντας έτσι και την απαιτούμενη ΝΑΤΟ-οϊκή ομπρέλα προστασίας προς αυτές τις δύο χώρες, σε μία περίοδο που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο απειλής από τη Ρωσία.

Σχετικά με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Επανέλαβε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κρατά ανοιχτά όλα τα κανάλια διαλόγου και επικοινωνίας με τη γείτονα, ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε καμία ρητορεία και καμία επιθετική διάθεση από πλευράς Τουρκίας».

Ως προς την επικείμενη σημερινή συνάντηση Τζο Μπάιντεν-Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί και είναι μία ευκαιρία να τεθεί το θέμα της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας ως προς την εφαρμογή των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης

Η Τουρκία συμφώνησε στην ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider