Τζόνσον για πόλεμο: Η νίκη της Ρωσίας θα έχει μεγαλύτερο κόστος από την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζόνσον για πόλεμο: Η νίκη της Ρωσίας θα έχει μεγαλύτερο κόστος από την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση
Μιλώντας στην έναρξη της συνόδου των G7, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε ενότητα της Δύσης έναντι της ρωσικής επιθετικότητας».

Ιδιαίτερα επιθετική «γραμμή» κατά της Ρωσίας υιοθετεί ο Μπόρις Τζόνσον, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να τονίζει στους ηγέτες των G7 πως εάν η Δύση επιτρέψει στη Μόσχα να νικήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία αυτό θα έχει μεγαλύτερο κόστος από το κόστος της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης που καταγράφεται λόγω του πολέμου.

Μιλώντας στην έναρξη της συνόδου των G7 στη Βαυαρία της Γερμανίας, ο Τζόνσον ζήτησε ενότητα της Δύσης έναντι της ρωσικής επιθετικότητας, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Για να προστατεύσουμε αυτή την ενότητα, για να λειτουργήσει, πρέπει έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση για τις επιπτώσεις και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι φίλοι και εταίροι μας.

Ωστόσο, το κόστος της υποχώρησης της Δύσης, το κόστος του να επιτρέψουμε στον (Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ) Πούτιν να νικήσει και να πάρει τεράστια κομμάτια της Ουκρανίας θα έχει ένα πολύ, πολύ μεγαλύτερο κόστος» υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ο Τζόνσον ζητά από την G7 να μην «εγκαταλείψει» την Ουκρανία

G7: Επίσημα οι κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού - Πλήγμα δισ. δολαρίων στη Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο, με την παρουσία του Μπάιντεν στην Ευρώπη