Ο Τσίπρας θέτει σε εκλογική ετοιμότητα τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τσίπρας θέτει σε εκλογική ετοιμότητα τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε από τους ευρωβουλευτές μεγαλύτερη παρουσία στα ΜΜΕ ιδιαίτερα κατά την εκλογική περίοδο όπου δε θα έχουν περιορισμό εμφανίσεων.

Την εκλογική ετοιμότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την ευρωομάδα του κόμματος σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής Συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών (PES).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας τους ζήτησε, πέραν των καθηκόντων τους στις Βρυξέλλες να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και μεγαλύτερη παρουσία στα ΜΜΕ ιδιαίτερα κατά την εκλογική περίοδο όπου δε θα έχουν περιορισμό εμφανίσεων, αφού δε θα είναι υποψήφιοι.

Στη δίωρη συνεδρίαση η συζήτηση επεκτάθηκε, πέραν των εγχώριων πολιτικών εξελίξεων, και στις διεθνείς και ευρωπαϊκές, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τη δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο της ευρωομάδας της αριστεράς και τη συνεργασία τους με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο σε σειρά τομέων, όπως:

  • Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και της ευρωπαϊκής οικονομικής αρχιτεκτονικής.
  • Η προάσπιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Το προσφυγικό και ο αγώνας για ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Η πράσινη και ψηφιακή ατζέντα.
  • Η ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και η ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στα αποδεικτικά των «πόθεν έσχες»

Γεραπετρίτης: Υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι να μην γίνουν πρόωρες εκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider