Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο «κροκόδειλος» Πούτιν κάνει πρόοδο στο Ντονμπάς, ανέφερε ο Τζόνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο «κροκόδειλος» Πούτιν κάνει πρόοδο στο Ντονμπάς, ανέφερε ο Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
«Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στρατιωτικά» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: 17:11

Την άποψη πως ο ρωσικός στρατός σημειώνει αργή αλλά χειροπιαστή πρόοδο στο Ντονμπάς της Ουκρανίας εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Τζόνσον σημείωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κάνει πρόοδο στο Ντονμπάς, με μεγάλο κόστος για τον ίδιο και τον ρωσικό στρατό.

«Γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στρατιωτικά» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για αποστολή πυραυλικών συστημάτων από τη χώρα του στην Ουκρανία.

Ο Τζόνσον μίλησε κατά του ενδεχόμενου για παραχώρησης εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία, κάνοντας λόγο για τον «κροκόδειλο» Πούτιν.

«Πως μπορεί να κάνεις συμφωνία με τον κροκόδειλο, όταν είναι στα μισά του να σου τρώει το αριστερό σου πόδι;» διερωτήθηκε σκωπτικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λιζ Τρας, ανέφερε πως «είναι απολύτως νόμιμο να ενισχύσουμε την Ουκρανία με τανκς και αεροπλάνα».

Τα κυβερνητικά μέτρα δεν θα αυξήσουν τον πληθωρισμό

Μιλώντας για το πακέτο κρατικής ενίσχυσης που ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση του, ο Τζόννσον ανέφερε πως θα βοηθήσει τους καταναλωτές για να ανταποκριθούν στις υψηλές ενεργειακές τιμές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα μέτρα θα αυξήσουν τον πληθωρισμό στη Βρετανία, που βρίσκεται σε υψηλό δεκαετιών, ο Τζόνσον ανέφερε «όχι, δεν το πιστεύω, γιατί δεν πρόκειται για χρήματα που θα ξοδευτούν αλόγιστα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider