Γαλλία - Αυστραλία: Συζητήσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία - Αυστραλία: Συζητήσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να οικοδομήσουν ξανά μια διμερή σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό, για να ξεπεράσουν από κοινού τις παγκόσμιες προκλήσεις».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι θέλουν να οικοδομήσουν ξανά μια «σχέση εμπιστοσύνης» μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε εξαιτίας της ακύρωσης της συμφωνίας για τα γαλλικά υποβρύχια, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Μετά τη διαπίστωση της βαθύτατης ρήξης (στην σχέση) εμπιστοσύνης (μεταξύ των δύο χωρών), που προκάλεσε η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον να βάλει τέλος στο μελλοντικό πρόγραμμα υποβρυχίων» πριν από 8 μήνες, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Άντονι Αλμπανέζι είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία διαπιστώθηκε κοινή βούληση για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να οικοδομήσουν ξανά μια διμερή σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό, για να ξεπεράσουν από κοινού τις παγκόσμιες προκλήσεις», από τις οποίες ξεχωρίζουν η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και οι στρατηγικές προκλήσεις στον Ινδο-Ειρηνικό, σημειώνει το γραφείο Τύπου της γαλλικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tηλεδιάσκεψη Κικίλια με φορείς της αυστραλιανής αγοράς - Συνομίλησε με πάνω από 100 εκπροσώπους

Η Γαλλία διαβεβαιώνει την Ουκρανία ότι θα γίνει κράτος μέλος της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider