Δένδιας για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Πρόκειται για μία κρίση που αναφέρεται στις βασικές αξίες μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Πρόκειται για μία κρίση που αναφέρεται στις βασικές αξίες μας
«Όπως γνωρίζετε, θα συζητήσουμε ξανά για την Ουκρανία. Και πρόκειται να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Οδησσό στις 3 Απριλίου».

Τελευταία ενημέρωση: 14:25

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την επίσκεψή του στην Οδησσό, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια εκτός από την Οδησσό και στη Μαριούπολη, όπως ανέφερε προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

«Θα συζητήσουμε για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λιβύη. Και θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να βιαστούν σε αυτό. Διότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενεργήσει και δράσει τώρα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουν οι χώροι της κύριας κρίσης που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Συνάντηση Δένδια με Λίιμετς

Στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με την ομόλογό του της Εσθονίας Έβα-Μαρία Λίιμετς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Εσθονίας στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αναφέρει ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ Κροατίας: Οι εικόνες από την Ουκρανία θυμίζουν τη Σρεμπρένιτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider