Σήμερα η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ολλανδό ομόλογό του στην Αθήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ολλανδό ομόλογό του στην Αθήνα
Η κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Δένδια και Χούκστρα θα ξεκινήσει κατά τις 11:15 στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, τη Μέση Ανατολή, καθώς και τα Δυτικά Βαλκάνια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δενδια, με τον Ολλανδό ομόλογό του, Βόπκε Χούκστρα (Wopke Hoekstra), στην Αθήνα. Επίσης, οι συνομιλίες θα καλύψουν και τις ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Δένδια και Χούκστρα θα ξεκινήσει κατά τις 11:15 στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου στις 12:05.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η επίσκεψη του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ έπεται της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολλανδία, το 2019, και της επίσκεψης του Ολλανδού ομολόγου του, Μαρκ Ρούτε στην Ελλάδα, το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: «Οι δημοκρατίες βρίσκονται απέναντι στον αναθεωρητισμό» - Τι είπε για Ρωσία και Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider