Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον «ειρηνοποιό» Αμπράμοβιτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον «ειρηνοποιό» Αμπράμοβιτς
Ο Ουκρανός πρόεδρος πιστεύει πως ο Ρώσος μεγιστάνας μπορεί να αποτελέσει διαμεσολαβητής για τις διαπραγματεύσεις ειρήνευσης με τη Μόσχα.

Αίτημα προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ώστε να μην συμπεριλάβει τον Ρώσο μεγιστάνα και τέως ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ κατέθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ είχε ετοιμάσει τα έγγραφα που εμπερίεχαν το όνομα του Αμπράμοβιτς στη λίστα με τις κυρώσεις προς Ρώσους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο των κυρώσεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Δύσης προς τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος ζήτησε να μην συμπεριληφθεί ο Αμπράμοβιτς στη «μαύρη λίστα» μετά από αίτημα του Ζελένσκι στον Μπάιντεν. Ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί πως ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις του Κιέβου με τη Μόσχα για τις διαπραγματεύσεις ειρήνευσης και την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Ευρώπη, ανέφερε η WSJ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την Renault και την Leroy Merlin να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

Αμπράμοβιτς: Στο Μπόντρουμ της Τουρκίας «έδεσε» η θαλαμηγός Solaris

gazzetta
gazzetta reader insider insider