Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών

Newsroom
Μοιράσου το
Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με τοποθέτηση του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση στην τοποθέτηση του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για τις πράξεις αρχειοθέτησης στην υπόθεση Novartis, εξέδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «προσβάλλει για άλλη μια φορά με αυτό τον τρόπο, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών».

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Οικονόμου:

«Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο 5 ετών, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη. Παρά την οριστική αυτή κρίση, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο ίδιο θέμα και αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση. Προσβάλλει για άλλη μια φορά με αυτό τον τρόπο, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών. Αυτό που ζητάει επί της ουσίας είναι οι δικαστικές αποφάσεις να υπηρετούν τους πολιτικούς του στόχους και τις κομματικές του σκοπιμότητες. Λογική που παραπέμπει σε αυταρχικό καθεστώς και όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ας αντιληφθούν επιτέλους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα. Κι ας σεβαστούν αυτή την ανεξαρτησία της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Η εποχή που ο κ. Τσίπρας παρουσιαζόταν σαν τον Χουντίνι της πολιτικής παρήλθε ανεπιστρεπτί