Κρίση στην Ανατολική Ευρώπη: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 2.500 στρατιώτες στην Πολωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίση στην Ανατολική Ευρώπη: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 2.500 στρατιώτες στην Πολωνία
Καθώς συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τις χώρες της Δύσης να κατηγορούν το Κρεμλίνο για σχεδιασμό εισβολής στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό 2.500 ατόμων στην Πολωνία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της ευρωπαϊκής χώρας, Πάβελ Σόλοτς.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Πολωνός αξιωματούχος είπε πως «μάλλον θα έχουμε την αποστολή επιπλέον 2.500 Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα μας, μετά από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τις ΗΠΑ».

Ο Σόλοτς ανέφερε πως πρόσφατα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή 8.000-8.500 χιλιάδων στρατιωτών για το σύνολο της Ανατολικής Ευρώπης, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την περασμένη Παρασκευή.

Οι κινήσεις έρχονται καθώς συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τις χώρες της Δύσης να κατηγορούν το Κρεμλίνο για σχεδιασμό εισβολής στην Ουκρανία και με τη Μόσχα να απορρίπτει τις εν λόγω κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ουγγαρία να επιτρέψει την ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος της ευρωπαϊκής χώρας, όπως είχε δηλώσει ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πίτερ Σιάρτο.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Σιάρτο αναφέρει πως το αίτημα της Ουάσινγκτον αφορά προσωρινή ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα του και πως το ουγγρικό υπουργείο Άμυνας διεξάγει συζητήσεις με τους Αμερικανούς για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάλλος ΥΠΕΞ: Καμία ένδειξη πως η Ρωσία ετοιμάζεται να αναλάβει δράση στην Ουκρανία

RT: Νεκρός Ρώσος στρατιώτης από ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider