Γεωργιάδης: Χωρίς τις ψηφιακές τεχνολογίες δεν θα ήταν εφικτό να κρατηθεί η αγορά ζωντανή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Χωρίς τις ψηφιακές τεχνολογίες δεν θα ήταν εφικτό να κρατηθεί η αγορά ζωντανή
Για τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, οι ευρωπαϊκοί πόροι σε συνδυασμό με την ιδιωτική χρηματοδότηση, δίνουν στη χώρα μια πρωτοφανή «δύναμη πυρός» σε επενδυτικά κεφάλαια.

Ικανοποιημένος για την πορεία των έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης σε αποκλειστική συνέντευξή του στη δίτομη Ετήσια Έκδοση «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», που ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία Teamworks.

Ο αρμόδιος υπουργός αναλύει τα σημεία και τα στοιχεία της πολιτικής του υπουργείου στον τομέα της Ψηφιακής Στρατηγικής πάνω στην οποία ωφελούνται όλες οι επιχειρήσεις της χώρας ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. «Χωρίς την πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών δεν θα ήταν εφικτό να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή και να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά το καταναλωτικό κοινό μέσα στην πανδημία», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τη σημασία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στην ενίσχυση αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στη λειτουργία της αγοράς.

Για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι ευρωπαϊκοί πόροι σε συνδυασμό με την ιδιωτική χρηματοδότηση, δίνουν στη χώρα μια πρωτοφανή «δύναμη πυρός» σε επενδυτικά κεφάλαια, ανοίγοντάς της νέες ευκαιρίες τόσο στην αγορά Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, όσο και στον τομέα Καινοτομίας, ο οποίος έδειξε την δυναμική του στον περασμένο χρόνο και φέτος ήδη κινείται με πολύ ταχύτερο ρυθμό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι πεπεισμένος πως η χρήση των ψηφιακών εργαλείων και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνδυασμό με τη διάθεση της κυβέρνησης να αφαιρέσει γραφειοκρατικά εμπόδια, θα επιταχυνθεί περισσότερο, ακόμα και σε τομείς που εξακολουθούν παρουσιάζουν υστερήσεις είτε λόγω διάρθρωσης είτε εξ αιτίας του θεσμικού αντικειμένου τους όπως π.χ η Δικαιοσύνη.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει και την αναγκαιότητα να αναβαθμιστούν οι ψηφιακές δεξιότητες των εργαζομένων του υπουργείου και επισημαίνει τις ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. «Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να κινούμεθα προς την σωστή κατεύθυνση όλα θα πάνε καλά και σε δύο χρόνια και ίσως γρηγορότερα, το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα περάσει σε ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον. Εχουμε ως στόχο οι επενδυτές να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεται η πορεία της επένδυσή τους, εξέλιξη πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τονίζοντας τα πολύ σημαντικά οφέλη που προσδοκά στον τομέα ευθύνης του από τις Ψηφιακές Τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider