Μπούλαρντ - Fed: Η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να αρχίσει τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ - Fed: Η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να αρχίσει τον Μάρτιο
Ο Μπούλαρντ επισήμανε πως «η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα μπορούσε να αρχίσει να αυξάνει το επιτόκιο ήδη από τη συνεδρίαση του Μαρτίου».

H Fed θα μπορούσε να αρχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων από τον Μάρτιο και να μειώσει τον ισολογισμό της Κεντρικής Τράπεζας, ως το επόμενο βήμα με φόντο τον αυξανόμενο πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας στην CFA Society of St. Louis ο Μπούλαρντ επισήμανε πως «η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα μπορούσε να αρχίσει να αυξάνει το επιτόκιο ήδη από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, προκειμένου να τιθασεύσει πιο αποτελεσματικά τον πληθωρισμό» και πρόσθεσε πως «επακόλουθες αυξήσεις επιτοκίου το 2022 θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα ή αργότερα, ανάλογα με τις εξελίξεις στον πληθωρισμό».

Παράλληλα, ο Μπούλαρντ ανέφερε πως ένα άλλο εναλλακτικό σενάριο θα ήταν η Fed να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της ύψους 8,8 τρισ. δολαρίων «προκειμένου να μειώσει τη νομισματική διευκόλυνση με τον κατάλληλο ρυθμό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιο επιθετική η Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων ενδέχεται να έρθουν πιο σύντομα και με ταχύτερο ρυθμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider