Πέτσας: Σήμερα η λύση του προβλήματος με τα τεστ σε ΕΦΚΑ και Εργάνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Σήμερα η λύση του προβλήματος με τα τεστ σε ΕΦΚΑ και Εργάνη
Θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των τεστ από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της Εργάνης, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού.

«Θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία», ανέφερε για την Επιτροπή, εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ. «Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», πρόσθεσε, εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας».

«Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε για τα σημεία εξέτασης για κορονοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι ξεκάθαρο». Εκτίμησε δε πως, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αληθινό πρόβλημα είναι αυτό «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την τιμή των PCR τεστ, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοίγουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου - Με 3 δωρεάν self test μαθητές και εκπαιδευτικοί

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider