Πολιτική | Ελλάδα
04-01-2022 | 19:24

ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στα σχολεία: Θα γίνουν πάλι χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού

Newsroom
Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στα σχολεία: Θα γίνουν πάλι χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στην Ελλάδα από τις 10 Ιανουαρίου θα τα μετατρέψουν σε χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε σχετική ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Είναι φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι αποφάσεις της θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους. Ούτε καν το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50+1 δεν αναθεωρούν. Ένα πρωτόκολλο που όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων αλλά κυβερνητική απόφαση. Η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης βάζουν την υπογραφή τους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι ακολουθήσει. Επιμένουμε ότι τα σχολεία οφείλουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, κάτι που σημαίνει λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο από το εντελώς ανεπαρκές για την κρισιμότητα της κατάστασης που ανακοινώθηκε».

Καταλήγοντας, η Κουμουνδούρου τονίζει πως «η  κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και άρα συνολικά της κοινωνίας. Δεν έλαβαν ούτε αυτή τη φορά υπ’ όψιν τους τα μέτρα που έγκαιρα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή«». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία - Δωρεάν συνταγογράφηση για PCR και rapid test