Πολιτική | Διεθνή
16-12-2021 | 10:54

Αυστηρότεροι περιορισμοί στα σύνορα Γαλλίας - Βρετανίας λόγω της Όμικρον

Newsroom
Μοιράσου το
Αυστηρότεροι περιορισμοί στα σύνορα Γαλλίας - Βρετανίας λόγω της Όμικρον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε θα αυστηροποιήσει τα μέτρα για την είσοδο Βρετανών πολιτών στη χώρα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό ημερησίων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, «θα χρειαστεί να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα στα σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γαλλίας, οι άνθρωποι που θα έρχονται στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται  για 7 μέρες, με το μέτρο να αίρεται σε 48 ώρες σε περίπτωση που γίνεται αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ακόμα, προβλέπεται μείωση του χρόνου τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου οι Βρετανοί να εισέλθουν στη Γαλλία στις 24 ώρες έναντι 48 ωρών που είναι μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, οι λόγοι που θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γαλλία αυστηροποιούνται, όπως για τουριστικά και επαγγελματικά ταξίδια πολιτών που δεν έχουν γαλλική υπηκοότητα ή άλλα υπηκοότητα κράτους μέλους της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σήμα κινδύνου από τη Βρετανία για την Όμικρον - «Δεν ξέρουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση»

MUST READ

Γαλλία: Πάνω από 65.000 τα νέα κρούσματα - Υψηλό 13 μηνών