Γαλλία: «Παράθυρο» Μακρόν για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: «Παράθυρο» Μακρόν για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τα περίπου 5 εκατ. πολιτών που δεν έχουν κάνει εμβόλιο να κλείσουν τα ραντεβού τους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στη Γαλλία άφησε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Μακρόν είπε πως «είναι μια επιλογή που υπάρχει», προσθέτοντας πως «ουσιαστικά είμαστε ήδη εκεί» και λέγοντας πως το 90% των Γάλλων πολιτών που μπορούν να κάνουν εμβόλια έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε στη συνέχεια τα περίπου 5 εκατ. πολιτών που δεν έχουν κάνει εμβόλιο να κλείσουν τα ραντεβού τους. «Τους καλώ να δείξουμε υπευθυνότητα και καταλάβουν πως η πλειονότητα των ατόμων που νοσηλεύονται με κορονοϊό δεν έχουν κάνει τα εμβόλια τους».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Γαλλία ανακοίνωσε άνω των 65.000 νέων κρουσμάτων, ξεπερνώντας τα 50.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020.

Για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, το εμβόλιο είναι επιθυμητό να γίνει, όμως «εξαρτάται από τους γονείς», εξήγησε.

Ο Μακρόν απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων την περίοδο των Χριστουγέννων, λέγοντας ότι «θα πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί με τέτοια θέματα». Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι τα νοσοκομεία θα δεχτούν μεγάλη πίεση κατά την εορταστική περίοδο, λόγω του υψηλού αριθμού των ασθενών με Covid-10.

Νωρίτερα, μια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ όλοι οι επισκέπτες από τη Βρετανία, όπου αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Πάνω από 65.000 τα νέα κρούσματα - Υψηλό 13 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider