Γερμανία: Ο Σολτς υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών μέχρι τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ο Σολτς υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών μέχρι τον Φεβρουάριο
Ο επερχόμενος καγκελάριος θα προωθήσει το θέμα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Γερμανίας ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των πολιτών της Γερμανίας φαίνεται να τάσσεται ο επερχόμενος καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους 13 πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας.

Αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ανέφεραν πως ο Σολτς φαίνεται θετικός στο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των Γερμανών κατά της νόσου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σολτς θα προωθήσει το θέμα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Γερμανίας ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση προτού γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ακόμα, ο επερχόμενος καγκελάριος (ο Σολτς ορκίζεται στη θέση την ερχόμενη εβδομάδα) τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την πρόσβαση των Γερμανών στα καταστήματα που δεν είναι ζωτικής σημασίας, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πληθαίνουν οι φωνές υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider