Ελλάδα
19-11-2021 | 21:13

Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα - Δυσαρέσκεια για την πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία

Newsroom
Μοιράσου το
Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα - Δυσαρέσκεια για την πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο Υπουργείο Εξωτερικών εκκλήθη εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής ο Ισπανός Πρέσβης, για να δώσει εξηγήσεις στο περιθώριο της στρατιωτικής συμφωνίας και της πώλησης όπλων της Ισπανίας στην Τουρκία.

Το αίτημα έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κο Δεμίρη και έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προς την ισπανική πλευρά ενώ πριν από λίγο συνομιλίες είχαν και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με τον Ισπανό ομόλογο του.

Συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο εντούτοις σήμερα ο κος Δένδιας επεσήμανε στον Ισπανό ΥΠΕΞ ότι την χώρα μας επισκέφτηκε ο Γάλλος ΥΠΕΞ με τον οποίον έγιναν συζητήσεις για την στρατιωτική αυτονομία της Ευρώπης καθώς και πολλά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της, την ώρα που η Ισπανία μεταβαίνει στην Τουρκία για να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία μαζί της.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.