Μήνυμα Τσίπρα για την πανδημία: Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που βιώνουμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Τσίπρα για την πανδημία: Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που βιώνουμε
Με ανάρτησή του μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει πως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού για την πανδημία θα παραχωρήσει δημόσιο μήνυμα σε όλα τα ΜΜΕ.

Το δικό του δημόσιο μήνυμα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας «απαντώντας» στο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δημιούργησε «κλίμα ψευδούς επιτυχίας και χαλάρωσης» και πως «μιλάει για πανδημία ανεμβολίαστων», παρότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίσουν τον ιό.

«Έχουμε γίνει δυστυχώς πρώτοι σε θανάτους ανά 1 εκατ. κατοίκων σε όλη τη δυτική Ευρώπη» δήλωσε κατά την έναρξη του μηνύματος του ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για αδράνεια.

«Για όλα αυτά η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που πριν από λίγο έκανε το 11ο στη σειρά διάγγελμα για να μας πει ότι φταίνε πολλά και διάφορα, εκτός όμως από τον ίδιο. Από τον ίδιο που εδώ και δυο χρόνια διαχειρίζεται την πανδημία», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που βιώνουμε σήμερα, γιατί εδώ και δυο χρόνια αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με ουσιαστικές πράξεις, αλλά με λόγια του αέρα και διαγγέλματα. Γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πρωτοβάθμια φροντίδα».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Αν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρότησε την απόφαση να λήγει στο επτάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60, ο κ. Τσίπρας ζήτησε εντούτοις να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο ΕΣΥ, αλλά και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, ζήτησε να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα ο εμβολιασμός στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ευθέως ζήτημα «ακαταλληλότητας» του νυ υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που απαιτούνται, ενώ κάλεσε και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, «αν δεν μπορεί ή δεν θέλει» να σώσει ανθρώπινες ζωές υλοποιώντας πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ, να αφήσει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς και θέλουμε και μπορούμε» δήλωσε κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Να θυμίσουμε πως με ανάρτησή του μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει πως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού για την πανδημία θα απευθυνόταν και ο ίδιος προς όλα τα ΜΜΕ.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», έγραψε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider