ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στη συζήτηση για το νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στη συζήτηση για το νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής
Μένει πίσω το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών.

Η συζήτηση στη Γερουσία για το νομοσχέδιο κοινωνικών δαπανών και δαπανών για το κλίμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν φαίνεται να απομακρύνεται χρονικά, μετά την αποτυχία της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ να προωθήσει το νομοσχέδιο πριν από τις διακοπές της Ημέρας των Βετεράνων, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ήλπιζε στην έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο (Build Back Better- BBBA) αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, σε μία επιστολή που απέστειλε χθες, Κυριακή, προς την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών, ο ίδιος ανέφερε ότι η Γερουσία είναι «πιθανό» να αρχίσει τη συζήτηση για το μεγάλο νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής (National Defense Authorization Act -NDAA) αντί του κοινωνικού νομοσχεδίου.

«Μετά την καθυστέρηση της Βουλής των Αντιπροσώπων, που μετέθεσε χρονικά την συζήτηση για το νομοσχέδιο BBBA για την εβδομάδα που αρχίζει από αύριο (σήμερα, Δευτέρα), είναι πιθανό ότι η Γερουσία θα συζητήσει το NDAA αυτή την εβδομάδα, καθώς περιμένουμε την ψήφιση του BBBA από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», έγραψε ο Σούμερ, κάνοντας αναφορά στο μεγάλο νομοσχέδιο κοινωνικών δαπανών του προέδρου Μπάιντεν.

Το αμυντικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ παρέμεινε σε κατάσταση αναμονής για την συζήτησή του στην ολομέλεια της Γερουσίας, καθώς οι Δημοκρατικοί προσπαθούσαν να προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα για την προώθηση του διακομματικού νομοσχεδίου αναβάθμισης των υποδομών, το οποίο ψηφίστηκε από τη Γερουσία τον Αύγουστο, αλλά και του νομοσχεδίου για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα.

Το νομοσχέδιο για την άμυνα τυπικά ψηφίζεται με ευρεία διακομματική πλειοψηφία, αλλά αποτελεί ένα νομοθετικό μαγνήτη για εκατοντάδες εν δυνάμει τροπολογίες, ενώ μπορεί να απαιτηθεί χρόνος δύο εβδομάδων για τη συζήτησή του στην ολομέλεια της Γερουσίας μέχρι την πραγματοποίηση τελικής ψηφοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να συναντηθούν ψηφιακά τη Δευτέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider