Μπακογιάννης (ΥΠΕΝ): Η προστασία και ανάδειξη του αστικού χώρου προτεραιότητα της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπακογιάννης (ΥΠΕΝ): Η προστασία και ανάδειξη του αστικού χώρου προτεραιότητα της κυβέρνησης
«Στηρίζουμε την προσπάθεια αναζωογόνησης του αστικού χώρου με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες» υποστήριξε το στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην πρόθεση της κυβέρνησης για την προστασία και ανάδειξη του αστικού χώρου αναφέρθηκε ο ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμης Μπακογιάννης.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την ελληνική συμμετοχή στη 17η διεθνή έκθεση Αρχιτεκτονικής Biennale της Βενετίας, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «για α το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που είναι ο επίσημος εθνικός αντιπροσωπευτικός φορέας στην Biennale Αρχιτεκτονικής από το 2010, αυτή η συμμετοχή δεν είναι απλώς συμβολική αλλά πρώτιστα ουσιαστική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ολοκληρωμένος και πολυεπίπεδος χωροταξικός σχεδιασμός καθώς και η προστασία και ανάδειξη του αστικού χώρου και του αρχιτεκτονικού έργου βρίσκονται στις κορυφαίες προτεραιότητες.

Εργαζόμαστε σκληρά σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας ένα σαφές και σταθερό όραμα για το μέλλον των ελληνικών πόλεων και τις επερχόμενες γρήγορες και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Στηρίζουμε την προσπάθεια αναζωογόνησης του αστικού χώρου με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Ολοκληρώνουμε τον πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας, προωθούμε και χρηματοδοτούμε την αστική ανάπλαση, προστατεύουμε την αρχιτεκτονική κληρονομιά και ενισχύουμε την ψηφιακή μετάβαση των αστικών περιοχών και τη στροφή τους στην κλιματική ουδετερότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταγαράς: Έως το 2025 ολοκληρωμένος πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός για άνω του 70% της επικράτειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider