Μήνυμα του Γιάννη Οικονόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα του Γιάννη Οικονόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς
«Η διαφύλαξη του οπτικοακουστικού υλικού είναι υποχρέωση στους δημιουργούς του χθες και του σήμερα, αλλά και χρέος στις επόμενες γενιές» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δήλωση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η 27η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς. Της κληρονομιάς, που παραλάβαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας από τις προηγούμενες και θα παραδώσουμε - εμπλουτισμένη και αναβαθμισμένη - στις επόμενες γενιές.

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα, που έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες κρίσεις - όπως η υγειονομική με το ξέσπασμα του κορονοϊού - που τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία, η διαφύλαξη του οπτικοακουστικού υλικού είναι υποχρέωση στους δημιουργούς του χθες και του σήμερα, αλλά και χρέος στις επόμενες γενιές.

Η διατήρηση αυτής της κληρονομιάς, η ελεύθερη πρόσβαση σ΄ αυτήν και η ασφαλής παράδοσή της στις επόμενες γενιές, θα βοηθήσει τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους ιστορικούς του μέλλοντος να κατανοήσουν καλύτερα τη δική μας εποχή» καταλήγει η δήλωση του κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider