Αλλαγή αρχηγού και του συνόλου της ηγεσίας του CDU προανήγγειλε ο Λάσετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγή αρχηγού και του συνόλου της ηγεσίας του CDU προανήγγειλε ο Λάσετ
Ο Άρμιν Λάσετ πρότεινε να δώσει την παραίτηση του από πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος CDU, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) περιέγραψε πριν από λίγο ο αρχηγός 'Αρμιν Λάσετ, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Σε δηλώσεις του στον Tύπο λίγη ώρα μετά την διαρροή της είδησης ότι σκοπεύει να παραιτηθεί, ο κ. Λάσετ ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν ευρύτατες διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το κόμμα. Σύμφωνα με τον 'Αρμιν Λάσετ, πρέπει να υπάρξει αλλαγή αρχηγού, αντιπροέδρων και του συνόλου του ομοσπονδιακού προεδρείου του CDU, στο προσεχές Συνέδριο. Στο μεταξύ θα εξεταστούν και τα αίτια της εκλογικής ήττας.

«Το αποτέλεσμα δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται και δεν μας ικανοποιεί. Στην τελική ευθεία κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά (από τoυς Σοσιαλδημοκράτες) και απέτρεψαν την αριστερή συμμαχία, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό», δήλωσε σήμερα μετά τις συνεδριάσεις των επιτροπών του κόμματός του στην έδρα των Χριστιανοδημοκρατών, το «Konrad-Adenauer-Haus» στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Άρμιν Λάσετ, παραδέχτηκε προσωπικά λάθη μετά την κακή επίδοση Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στις ομοσπονδιακές εκλογές και ανακοίνωσε ότι θα επεξεργαστούν τα αίτια.

με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CDU: Σφίγγει ο πολιτικός «κλοιός» γύρω από τον Άρμιν Λάσετ

Συγγνώμη από Λάσετ για τα λάθη του και επιμονή για «Τζαμάικα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider