Πολιτική | Διεθνή
07-09-2021 | 20:01

Γερμανικές εκλογές: Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ SPD και CDU/CSU

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανική σημαία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Σάσκια Έσκεν, χαρακτήρισε τις προειδοποιήσεις Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για ενδεχόμενη ολίσθηση στην Γερμανία προς τα αριστερά ως «εκστρατεία φόβου της δεκαετίας του '90». 

«Μια τέτοια άποψη ήταν ήδη τότε αβάσιμη. Στην πραγματικότητα, τέτοιες δηλώσεις φανερώνουν μάλλον απόγνωση, διότι φανερώνουν πως δεν μπορούν να προωθήσουν με τις δικές τους δυνάμεις τις δικές τους πεποιθήσεις», είπε η Έσκεν είπε σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων «Straubinger Tagblatt» και «Landshuter Zeitung». 

Κορυφαίοι πολιτικοί του Χριστιανδημοκρατικού (CDU) και του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος προειδοποίησαν πρόσφατα για «ολίσθηση προς τα αριστερά» και απαίτησαν από τους Σοσιαλδημοκράτες να αποκλείσουν σαφώς την μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke).

«Όλοι οι συνασπισμοί - εκτός από αυτόν με τους ακραίους δεξιούς - θα εξεταστούν μετά τις εκλογές. Υπό εξέτασιν κριτήρια θα είναι η δυνατότητα μιας σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής, η πίστη στο ΝΑΤΟ και τη διατλαντική συμμαχία και, φυσικά η σταθερή δέσμευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η Έσκεν.

 Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) ξεπέρασε Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές τις τελευταίες εβδομάδες και ευελπιστεί ότι ότι θα σχηματίσει την μελλοντική κυβέρνηση υπό τον υποψήφιο καγκελάριό του Όλαφ Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.