Γερμανία: Το SPD εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Το SPD εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar, το SPD συγκεντρώνει 25%, έναντι 21% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και 19% των Πρασίνων.

Εμπεδώνεται δημοσκοπικά το προβάδισμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Ταυτόχρονα, περίπου οι μισοί Γερμανοί ζητούν από το SPD και τους Πράσινους να αποκλείσουν ήδη προεκλογικά το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας τους με την Αριστερά.

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar, το SPD συγκεντρώνει 25%, έναντι 21% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και 19% των Πρασίνων. Φιλελεύθεροι (FDP) και Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) βρίσκονται στο 11%, ενώ η Αριστερά στο 7%.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 53% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι «το SPD θα πρέπει να αποκλείσει επί της αρχής μια συνεργασία με την Αριστερά», ενώ το 54% ζητά να κάνουν το ίδιο και οι Πράσινοι.

Το ζήτημα της πιθανής κυβερνητικής συνεργασίας με την Αριστερά αποτελεί τις τελευταίες ημέρες σημείο αιχμής της κριτικής της Χριστιανικής Ένωσης εναντίον των αντιπάλων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider