Αφγανιστάν: Ο Ερντογάν έτοιμος για συζητήσεις με τους Ταλιμπάν - «Δεν γινόμαστε αποθήκη προσφύγων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Ο Ερντογάν έτοιμος για συζητήσεις με τους Ταλιμπάν - «Δεν γινόμαστε αποθήκη προσφύγων»
Η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τους νέους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν αλλά και από αλλού, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει συζητήσεις με τους Ταλιμπάν για την επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να ξεκινήσει «γέφυρα» επικοινωνίας με την ισλαμική οργάνωση.

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε «η Τουρκία θα ξεκινήσει επαφές με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Κύριος στόχος μας είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια του Αφγανιστάν και αυτό καθορίζει τις κινήσεις μας» ανέφερε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Για το προσφυγικό

Μιλώντας για το κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία ευθύνη να γίνει η αποθήκη της Ευρώπης για τους πρόσφυγες.

Η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τους νέους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν αλλά και από αλλού, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. «Δεν μπορούν να το αποφύγουν αυτό» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι G7 ζητούν διεθνή, κοινή αποστολή για την κρίση στο Αφγανιστάν

Έκθεση ΟΗΕ: Οι Ταλιμπάν «εντείνουν» την αναζήτησή τους για Αφγανούς που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider