Τουρκία για Αφγανιστάν: Θετικά τα πρώτα δείγματα των Ταλιμπάν για τη διακυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία για Αφγανιστάν: Θετικά τα πρώτα δείγματα των Ταλιμπάν για τη διακυβέρνηση
«Η Τουρκία είναι έτοιμη να παρέχει τεχνική βοήθεια και συνδρομή ασφάλειας για το αεροδρόμιο της Καμπούλ» ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Ως θετικά χαρακτηρίζει τα πρώτη δείγματα που έχουν δείξει οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας από την Ιορδανία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε πως για την επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν «προέχει όλα τα κόμματα να διαπραγματευτούν μεταξύ τους και με τους Ταλιμπάν για το ποιος θα είναι στη μεταβατική κυβέρνηση και το τι αρμοδιότητες αυτή θα έχει. Εμείς θα συζητήσουμε με όλες τις πλευρές, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το να υπάρξει ηρεμία στη χώρα» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ακόμα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως «βλέπουμε θετικά τα πρώτα σημάδια που έχουν στείλει μέχρι τώρα οι Ταλιμπάν, για τους ξένους υπηκόους, τους διπλωμάτες και τους Αφγανούς. Ελπίζουμε να δούμε αυτά τα σημάδια να γίνονται πράξεις».

Σημειώνεται πως χθες η Άγκυρα απέσυρε το σχέδιο για τη φύλαξη του αεροδρομίου της Καμπούλ με 600 Τούρκους στρατιώτες που παραμένουν έως τώρα επί αφγανικού εδάφους. Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν στο Reuters πως η Τουρκία είναι έτοιμη για την παροχή τεχνική βοήθειας και συνδρομής ασφάλειας εάν οι Ταλιμπάν το χρειαστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Σεβαστείτε τους ξένους πολίτες, το μήνυμα των Ταλιμπάν στους μαχητές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι σχέσεις ΗΠΑ - Αφγανιστάν θα εξαρτηθούν «από τη συμπεριφορά των Ταλιμπάν»

gazzetta
gazzetta reader insider insider