Κάλεσμα Μητσοτάκη: Υποβάλετε την αίτησή σας για το Freedom Pass (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάλεσμα Μητσοτάκη: Υποβάλετε την αίτησή σας για το Freedom Pass (vid)
Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλεί τους νέους που έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού να υποβάλουν αίτηση για το Freedom Pass.

Κάλεσμα στους νέους από 18 έως 25 ετών απεύθυνε σήμερα o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στο facebook. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλεί τους νέους που έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού να υποβάλουν αίτηση για το Freedom Pass.

«Η πλατφόρμα για το #FreedomPass άνοιξε! Αν είστε 18-25 ετών και έχετε κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορείτε από σήμερα να υποβάλετε την αίτησή σας εύκολα και γρήγορα στο https://freedompass.gov.gr» αναφέρει συγκεκριμένα.

Όπως ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Freedom Pass αποτελεί μία ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ που προορίζεται για αγορές σε ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Η δράση υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ).

Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει με αυτήν:

  • είτε για αγορές με φυσική παρουσία, «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο,
  • είτε για ηλεκτρονικές αγορές, εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή. Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στο freedompass.gov.gr χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Στη συνέχεια, καταχωρούν και επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail τους. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία στα ΚΕΠ. Τέλος, την επόμενη ημέρα θα λάβουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα freedom pass

gazzetta
gazzetta reader insider insider