Έκκληση Τζόνσον για προσοχή των Άγγλων, πριν από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκκληση Τζόνσον για προσοχή των Άγγλων, πριν από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων
«Από αύριο κάνουμε το επόμενο βήμα στο πλάνο χαλάρωσης των μέτρων με την αναγκαία σωφροσύνη και σεβασμό στους συμπολίτες μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Μήνυμα στους πολίτες της Αγγλίας για μεγάλη προσοχή λόγω της πορείας του κορονοϊού στη χώρα έστειλε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εν όψει της χαλάρωσης κάποιων περιοριστικών μέτρων που ξεκινά να ισχύει από αύριο, Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως ο Τζόνσον θα μείνει σε προληπτική καραντίνα λόγω επαφής του με άτομο που βρέθηκε θετικό στη νόσο, ο ίδιος απήθυνε μήνυμα στους Άγγλους πολίτες παρακαλώντας τους να είναι προσεχτικοί.

«Από αύριο κάνουμε το επόμενο βήμα στο πλάνο χαλάρωσης των μέτρων με την αναγκαία σωφροσύνη και σεβασμό στους συμπολίτες μας. Καθώς οι κίνδυνοι μειώνονται, σε παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ:

Μόλις σας ζητηθεί να κάνετε το εμβόλιο, πραγματοποιήστε το» ανέφερε ο Τζόνσον.

Τι αλλάζει για τους Άγγλους

Από αύριο, σε όλη την Αγγλία αίρεται ο κανόνας για κοινωνικής αποστασιοποίησης για ένα μέτρο και ο κανόνας για συναθροίσεις ατόμων σε περιορισμένα γκρουπ.

Ακόμα, όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να επαναλειτουργήσουν, όπως τα κλαμπ και οι κλειστοί χώροι εστίασης.

Επίσης, παύει η υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, αλλά παραμένει η σύσταση για χρήση της σε τοποθεσίες με υψηλό ρίσκο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα

Εξάλλου, σήμερα το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε 48.161 νέα κρούσματα κορονοϊού (από 54.674 το Σάββατο) και 25 θανάτους (από 41 το Σάββατο) για το τελευταίο 24ωρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγγλία: Ρεκόρ ειδοποιήσεων στα κινητά για καραντίνα λόγω κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider