Γεωργιάδης: Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή
«Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη θέση για την απόλυση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε εκ νέου το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. «Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;»

Επεσήμανε, επίσης, ότι η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο άνευ αποζημίωσης για σπουδαίο λόγο. «Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση.»

Ωστόσο, διευκρίνισε πως το καλύτερο θα ήταν να μην απολυθεί κανείς, ειδικά αν μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις όπως η τηλεργασία. «Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια», μετέδωσε το skai.gr.

Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι η κοινωνία μας δεν πρόκειται να επιτρέψει οι λίγοι ανεύθυνοι να καταστρέψουν τους πολλούς υπεύθυνους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε συζήτηση για απολύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider