Γενοκτονία των Ποντίων: Tουρκική πρόκληση για «φρικαλεότητες της Ελλάδας»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γενοκτονία των Ποντίων: Tουρκική πρόκληση για «φρικαλεότητες της Ελλάδας»
Η προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για φρικαλεότητες της Ελλάδας.

Την «πολεμική» κατά της Ελλάδας τροφοδοτεί η Τουρκία, η οποία με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων εξέδωσε μία προκλητική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για φρικαλεότητες της Ελλάδας και για δηλώσεις που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας.

«Αν και δε πρέπει να ξεχνάμε τις άμεσες φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η Ελλάδα σε αυτά τα εδάφη, απορρίπτουμε εντελώς τις αβάσιμες δηλώσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου του 1919 που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ομοίως καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-τουρκικών ομάδων και συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις κατηγορίες εκτός Ελλάδος που δεν έχουν καμία βάση», αναφέρει χαρακτηριστικά η μακροσκελής ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το Ισραήλ και ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν - Διεξάγουμε μαζική επιχείρηση δηλώνει ο Τραμπ

Τράπεζες: «Χρυσώνουν» τους μετόχους με 2,82 δισ. ευρώ από κέρδη του 2025

Αυξήσεις έως 120 ευρώ το μήνα και αναδρομικά για 5.500 απόστρατους - Τι αλλάζει στις συντάξεις των ενστόλων

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider