Ελλάδα
20-04-2021 | 09:52

Τσελίκ:  Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να γίνει το Αιγαίο «ελληνική λίμνη»

Newsroom
Μοιράσου το
Τσελίκ:  Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να γίνει το Αιγαίο «ελληνική λίμνη»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για απρέπεια και ασέβεια κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ πως στόχος του ήταν να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τις διπλωματικές επαφές Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να πολιορκήσει την Τουρκία.

 «Το κατηγορητήριό του (Δένδια) για το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του έθνους μας κατά έναν πολύ μισαλλόδοξο, άκρως ασεβή τρόπο, θα καταγραφεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας. Αφού ο Υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε την κατάλληλη απάντηση, έδωσε και πάλι τον τελευταίο λόγο στον επισκέπτη Υπουργό χάριν διπλωματίας. Αλλά εκείνος συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Αντί να διορθώσει αυτήν την ασυνήθιστη κατάσταση, δυστυχώς, καταγράφηκε να μιλάει, ώστε να σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτούν τη θέση, στην οποία  αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, έχει μετατραπεί σε μια χώρα που συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας και προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρότητα».

«Πηγαίνει στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, για να πολιορκήσει την Τουρκία. Αλλά κανένας εδώ, δεν θα επιτρέψει να γίνει η Μεσόγειος ελληνική λίμνη  η το Αιγαίο να γίνει ελληνική λίμνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.