Στο Κάιρο ο Δένδιας - Στο επίκεντρο οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Κάιρο ο Δένδιας - Στο επίκεντρο οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο
Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Σαχέμ Σούκρι, τις διμερείς σχέσεις και τις οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σαχέμ Σούκρι, είχε την Κυριακή στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για θερμό κλίμα στις επαφές με τον Αιγύπτιο ομόλογο του.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter, «στο επίκεντρο της συνάντησης οι διμερείς σχέσεις & οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Αν.Μεσόγειο».

Μαζί με τον Έλληνα υπουργό, στη συνάντηση βρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Κυριάκος Λουκάκης, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μια ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider