Ελλάδα
13-01-2021 | 21:09

Συνάντηση Πέτσα - Πατούλη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Newsroom
Μοιράσου το
Συνάντηση Πέτσα - Πατούλη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

«Eίμαστε μία γροθιά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κεντρικό κράτος και αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο αν. υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη επ΄ αφορμή και της επικείμενης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ζήτησε να ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. Συζητήθηκαν οι αυξημένες ενέργειες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. καθώς και τα υπό εξέλιξη σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας αλλά και εκκρεμότητες σε θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κοινή θέση των δύο ανδρών είναι η συνεχής βελτίωση καθημερινών ζητημάτων σε πρακτικό επίπεδο, προκειμένου οι παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες να είναι λειτουργικότερες και αποτελεσματικότερες.

«Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την αυτοδιοίκηση και τη χώρα μπροστά», ανέφερε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας: «Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα και έχουμε την ιστορική ευθύνη να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνουμε μάχη με την πανδημία, ωστόσο παράλληλα τώρα είναι η ευκαιρία για δημιουργικές επανεκκινήσεις σε κρίσιμα ζητήματα. Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Πατούλης, αφού υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Περιφέρεια η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής, ενημέρωσε τον κ. Πέτσα ότι όλος ο μηχανισμός είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, καθώς και τους σχετικούς ελέγχους, ενώ «σε όλες τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται επί τόπου μηχανήματα και συνεργεία μας για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων και τη διευκόλυνση των πολιτών».

Eιδικότερα, κατά τη συζήτηση στην οποία μετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη και ζητήματα που σχετίζονται με την κινητικότητα, την υποστελέχωση του προσωπικού, αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν ελεγκτικούς μηχανισμούς. Από την πλευρά του, ο αν. υπ. Εσωτερικών, κλείνοντας τη συνάντηση επισήμανε: «Εγκαινιάζουμε μία πολύ καλή συνεργασία, επαναλαμβάνω, πάντα με γνώμονα την καθημερινότητα του πολίτη και να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.