Ελλάδα
13-12-2020 | 15:19

Κεραμέως: Στοχευμένες αυξήσεις στις δαπάνες για την Παιδεία

Μοιράσου το
Κεραμέως: Στοχευμένες αυξήσεις στις δαπάνες για την Παιδεία

Ευχαριστίες από καρδιάς, στην εκπαιδευτική κοινότητα, για τη συμβολή της στο «τιτάνιο εγχείρημα» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έδωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας επί του προϋπολογισμού 2021, η κα Κεραμέως είπε μέσα στους τελευταίους μήνες, εντάχθηκαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση περίπου 2,2 εκ. πολίτες, από το νηπιαγωγείο έως την ανώτατη εκπαίδευση, «καταρρίπτοντας στερεότυπα, γκρεμίζοντας στεγανά, μετασχηματίζοντας την εκπαίδευση, προσεγγίζοντας το παρόν και το μέλλον της. Το εγχείρημα είναι τιτάνιο και οι δυσκολίες πολλές, όμως σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί» είπε η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων: Ευχαριστώ από καρδιάς, κάθε μαθητή, σπουδαστή, φοιτητή, εκπαιδευτικό και γονέα, που προσπαθεί και προσαρμόζεται, που υπερνικά εμπόδια, με κάθε μικρό και μεγάλο βήμα. Όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι και δυνατοί, είπε η κα Κεραμέως.

Όπως είπε στην ομιλία της η υπουργός, βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και ενώπιον μιας μακροοικονομικής αβεβαιότητας, που συνέχεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας και την ταχύτητα αποκατάστασης της οικονομικής δραστηριότητας. Παρά τις αντιξοότητες, πρόσθεσε, εντείνουμε τις προσπάθειες μας, και αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ και του Μηχανισμού Ανάπτυξης.

Όπως μάλιστα επισήμανε, παρά τις δυσκολίες, αυξάνεται το συνολικό ποσό για την Παιδεία, κατά 142 εκ ευρώ (+2,5%). Μιλώντας για τα τρία συστατικά στοιχεία του προϋπολογισμού για την Παιδεία, είπε ότι είναι 1. οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική και ειδική εκπαίδευση, 2. οι στοχευμένες αυξήσεις στον τακτικό προϋπολογισμό και 3. οι αυξήσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που αποσκοπούν στη διαμόρφωση ενός μείγματος ανάπτυξης του εκπαιδευτικού συστήματος, ποιοτικής του διεύρυνσης, ψηφιακού μετασχηματισμού , κοινωνικής μέριμνας, και συμπερίληψης όλων.

Πρώτο μέλημά μας, υπογράμμισε, είναι να σταθούμε δίπλα σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, ειδικότερα εν μέσω πανδημίας, να αφουγκραστούμε τις δυσκολίες τους, τα προβλήματά τους, τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.