Ελλάδα
09-12-2020 | 13:53

Έως το Σάββατο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς – Θα αλλάξει ο χρόνος απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Μοιράσου το
Έως το Σάββατο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς – Θα αλλάξει ο χρόνος απαγόρευσης της κυκλοφορίας

«Αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο το Σάββατο, θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων», τόνισε το μεσημέρι της της Τετάρτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα, ενώ δεν θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Τι θα αλλάξει στο χρόνο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία, για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Εξετάζεται επίσης μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών, για να μετακινηθεί ο κόσμος.

Υπενθύμισε ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Εκκλησίες

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.