Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και τις μετακινήσεις, όπως επανέλαβε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για τη μετακίνηση με sms, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι θα εξακολουθεί να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου. Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας, οι πολίτες θα στέλνουν κάποιον κωδικό στο 13033, ενώ θα επιτρέπονται και τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί, όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες.

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η εστίαση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας χθες, θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. «Αυτό έχει να κάνει με το πλέγμα των αποφάσεων με το δεν πρέπει να ανοίξει», διευκρίνισε και τόνισε ότι «μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού».

Σε καραντίνα όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Σχετικά με την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

«Θα είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», είπε σχετικά.

Προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας αν ανοίξει το λιανεμπόριο

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

«Παραθυράκι» για ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των εορτών

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Ειδικά για τις εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider