Κικίλιας: Έρχεται μητρώο εμβολιασμών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κικίλιας: Έρχεται μητρώο εμβολιασμών
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την Υγεία «θα ρυθμίσει τις βασικές προκλήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας δίνοντας έμφαση στην πρόληψη».

Τη δημιουργία μητρώου εμβολιασμών και τη διασύνδεση του με τον ατομικό ηλεκτρνικό φάκελο υγείας προγραμματίζει η κυβέρνηση όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο ίδιος επισημαίνει στο Βήμα ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση από τους νέους διοικητές των νοσοκομείων είναι γρήγορα και θετικά αποτελέσματα, παραδέχεται ότι «υπήρξαν και αστοχίες, αλλά τα λάθη διορθώνονται», ενώ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την αποσιώπηση και τη μη αναγνώριση εκ μέρους της αντιπολίτευσης της «θεσμοθέτησης της αξιολόγησης των διοικήσεων ανά τρίμηνο, μια δικλείδα ασφαλείας που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων».

Αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για την Υγεία «θα ρυθμίσει τις βασικές προκλήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας δίνοντας έμφαση στην πρόληψη».

Ο υπουργός Υγείας δηλώνει επίσης εντυπωσιασμένος από την θετική ανταπόκριση της κοινωνίας στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και χαρακτηρίζει αξιοσημείωτο το γεγονός οτι «το 10% και πλέον των κλήσεων στο 1142 αφορά συμπολίτες μας που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και ψάχνουν τον τρόπο», υπογραμμίζοντας «εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «εχθρική» στην «υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης» επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η νυν κυβέρνηση διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών σε κάθε απαραίτητο φάρμακο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακό φάκελο αποκτά κάθε αυτοκίνητο - Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός»

Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων Απριλίου

Ακίνητα - Retail: Οι νέες «αφίξεις» και οι ακριβότερες εμπορικές «πιάτσες» - Τι συμβαίνει στα logistics

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider