Ποιος μπορεί να είναι ο κλάδος «έκπληξη» για το 2024;

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος μπορεί να είναι ο κλάδος «έκπληξη» για το 2024;
Το 2023 μπορεί να μην ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό Santa rally, ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν ισχυρότατες αποδόσεις.

Το 2023 μπορεί να μην ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό Santa rally, ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν ισχυρότατες αποδόσεις. Για μια ακόμη χρονιά, στην κορυφή των αποδόσεων βρέθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, με τις αναδυόμενες αγορές να συνεχίζουν σε ρηχά νερά.

Πηγή: Bloomberg

Παρά την εξαιρετική άνοδο, ο S&P 500 συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τα ιστορικά του υψηλά. Σε επίπεδο μετοχών βέβαια, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική καθώς οι μεγαλύτερες μετοχές στη σύνθεση του S&P 500 καταγράφουν κέρδη υψηλότερα από 50%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 μετράει πλέον 500 ημέρες χωρίς νέο ιστορικό υψηλό και αυτό το σερί είναι μόλις το έκτο στα τελευταία 75 χρόνια και το πρώτο την τελευταία δεκαετία. Σπάνιες είναι και οι φορές που ο S&P 500 ξεκινάει τη χρονιά με πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ το ρεκόρ είναι επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στο ξεκίνημα του έτους.

Η διορθωτική αυτή κίνηση, δεν θεωρείται ότι είναι απαραίτητα κάποια αρνητική εξέλιξη, μετά από τόσο μεγάλα κέρδη, ενώ το ράλι που προηγήθηκε οδήγησε τις μετοχές στο σύνολό τους, καθώς πάνω από το 90% των μετοχών βρίσκεται σε ακραία ανοδικά επίπεδα με βάση μια λίστα παραμέτρων και πάνω από το 75% βρίσκεται πάνω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών. Και οι δυο ενδείξεις είναι θετικές μακροπρόθεσμα.

Πηγή: Bloomberg

Financials: Trade of the year?

Η πτώση των τραπεζικών μετοχών και γενικότερα η υπο-απόδοση του κλάδου των financials τα τελευταία χρόνια, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτυχία του S&P 500 να σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά.

Ωστόσο, η κορύφωση των επιτοκίων και η προσδοκώμενη αλλαγή στάσης των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τη νομισματική πολιτική, αναμένεται ότι θα ευνοήσει σημαντικά των κλάδο των τραπεζών και των financials, κάτι το οποίο έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται.

Η συνέχιση της δυναμικής του κλάδου των financials, είναι απαραίτητη για να οδηγηθούμε σε νέα ιστορικά υψηλά. Πεποίθησή μας είναι ότι ο κλάδος θα είναι από τους καλύτερους σε αποδόσεις για το 2024, με τις ευκαιρίες εντός αυτού να είναι πάρα πολλές.

Οι δυο μετοχές σηματωροί και με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στον κλάδο βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επιβεβαίωσης νέων ιστορικών υψηλών.

Σχετικά με την XSpot Wealth

Η XSpot Wealth (EU) Ltd. ιδρύθηκε το 2014 και είναι μια πλήρως αδειοδοτημένη Ευρωπαϊκή Επενδυτική Εταιρεία. Έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC - αριθμό άδειας 235/14), την αρμόδια εποπτική και ρυθμιστική αρχή για τις επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Διαθέτει γραφεία σε Λονδίνο, Κύπρο, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης και Ντουμπάι, με δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε 30 χώρες εντός ΕΕ και άλλες 10 εκτός. Η βασική ιδέα και φιλοσοφία είναι να φέρει μία νέα εποχή στις επενδύσεις κάνοντάς τις προσιτές σε όλους και όχι απλά σε λίγους, αντιμετωπίζοντας με απόλυτη σοβαρότητα όλα τα ζητήματα ασφάλειας των κεφαλαίων. Όλα τα κεφάλαια των πελατών που έχουν κατατεθεί στην XSpot διαχωρίζονται πλήρως από τα κεφάλαια της εταιρείας και διατηρούνται σε ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό διασφαλίζει ότι τα χρήματα που ανήκουν σε πελάτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://xspotwealth.com/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Με έως 20 μήνες φυλάκιση για απάτη κινδυνεύει Ιταλίδα ινφλουένσερ

23:45

Σκόπια: Επίθεση δέχθηκε ηγέτης της βουλγαρικής μειονότητας - Αντιδράσεις από Σόφια

23:35

Ισραήλ: Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα

23:20

Ο Ερντογάν πρότεινε εκ νέου την Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας

23:08

Κερδοφόρο «3x3» η Wall Street - Άνοδος πάνω από 660 μονάδες για Dow Jones

22:53

Στο στόχαστρο του FBI έξι Δημοκρατικοί - Καλούσαν για ανυπακοή στις εντολές της κυβέρνησης Τραμπ

22:34

Πτώση για το πετρέλαιο - «Βαρίδι» η πιθανή συμφωνία για το Ουκρανικό

22:18

Κεφαλογιάννης: Η κλιματική κρίση μετατρέπει όλη την Ευρώπη σε ενιαία ζώνη υψηλού κινδύνου

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2 εκατ. ευρώ

21:50

Βρετανία: Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Λονδίνο

21:35

Κλήρωση Eurojackpot 25/11/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:28

Λάιεν: Θα αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία μέχρι να δεχτεί «μια αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη»

21:16

Νέοι κανόνες για τα διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει από σήμερα

21:04

Κέρδη για τον χρυσό - Ενισχύονται οι προσδοκίες για τα επιτόκια

20:56

Μητσοτάκης: Να δημιουργήσουμε ένα υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

20:49

Βραζιλία: Προβάδισμα Λούλα έναντι των πιθανών αντιπάλων του στις εκλογές του 2026

20:40

ΕΛΑΣ: Πάνω από 19.000 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2025 - 47 συλλήψεις ημερησίως κατά μ.o.

20:34

Η Σουηδία ενισχύει την αντιαεροπορική της άμυνα

20:21

Ζελένσκι: Το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει προς τα εμπρός με το ειρηνευτικό σχέδιο

20:06

Μακρόν στη «Συμμαχία των Προθύμων»: Υπάρχει μια ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

19:55

Yπ. Παιδείας: Ενεργοποιείται η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση ατομικών σχολικών θυρίδων στα δημοτικά

19:49

Στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης

19:35

Βρυξέλλες για Ελλάδα: Ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, πιθανά βαρίδια λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΤΑΔ

19:22

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο η Fed

19:21

Στάρμερ: Βρετανία και ΕΕ θα προχωρήσουν στο θέμα των παγωμένων ρωσικών assets

19:08

Ακρίτας: Από 26 Νοεμβρίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές

19:02

Συνομιλίες στην Αίγυπτο για τη β' φάση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

18:54

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι μονόδρομος να βάλουμε τάξη στα πράγματα

18:50

Στο Μουσείο της Ακρόπολης για εκδήλωση του υπ. Τουρισμού αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

18:47

Στάρμερ: Η Βρετανία θα στείλει περισσότερους πυραύλους για την άμυνα της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider