Ποιος μπορεί να είναι ο κλάδος «έκπληξη» για το 2024;

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος μπορεί να είναι ο κλάδος «έκπληξη» για το 2024;
Το 2023 μπορεί να μην ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό Santa rally, ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν ισχυρότατες αποδόσεις.

Το 2023 μπορεί να μην ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό Santa rally, ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν ισχυρότατες αποδόσεις. Για μια ακόμη χρονιά, στην κορυφή των αποδόσεων βρέθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, με τις αναδυόμενες αγορές να συνεχίζουν σε ρηχά νερά.

Πηγή: Bloomberg

Παρά την εξαιρετική άνοδο, ο S&P 500 συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τα ιστορικά του υψηλά. Σε επίπεδο μετοχών βέβαια, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική καθώς οι μεγαλύτερες μετοχές στη σύνθεση του S&P 500 καταγράφουν κέρδη υψηλότερα από 50%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 μετράει πλέον 500 ημέρες χωρίς νέο ιστορικό υψηλό και αυτό το σερί είναι μόλις το έκτο στα τελευταία 75 χρόνια και το πρώτο την τελευταία δεκαετία. Σπάνιες είναι και οι φορές που ο S&P 500 ξεκινάει τη χρονιά με πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ το ρεκόρ είναι επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στο ξεκίνημα του έτους.

Η διορθωτική αυτή κίνηση, δεν θεωρείται ότι είναι απαραίτητα κάποια αρνητική εξέλιξη, μετά από τόσο μεγάλα κέρδη, ενώ το ράλι που προηγήθηκε οδήγησε τις μετοχές στο σύνολό τους, καθώς πάνω από το 90% των μετοχών βρίσκεται σε ακραία ανοδικά επίπεδα με βάση μια λίστα παραμέτρων και πάνω από το 75% βρίσκεται πάνω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών. Και οι δυο ενδείξεις είναι θετικές μακροπρόθεσμα.

Πηγή: Bloomberg

Financials: Trade of the year?

Η πτώση των τραπεζικών μετοχών και γενικότερα η υπο-απόδοση του κλάδου των financials τα τελευταία χρόνια, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτυχία του S&P 500 να σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά.

Ωστόσο, η κορύφωση των επιτοκίων και η προσδοκώμενη αλλαγή στάσης των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τη νομισματική πολιτική, αναμένεται ότι θα ευνοήσει σημαντικά των κλάδο των τραπεζών και των financials, κάτι το οποίο έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται.

Η συνέχιση της δυναμικής του κλάδου των financials, είναι απαραίτητη για να οδηγηθούμε σε νέα ιστορικά υψηλά. Πεποίθησή μας είναι ότι ο κλάδος θα είναι από τους καλύτερους σε αποδόσεις για το 2024, με τις ευκαιρίες εντός αυτού να είναι πάρα πολλές.

Οι δυο μετοχές σηματωροί και με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στον κλάδο βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επιβεβαίωσης νέων ιστορικών υψηλών.

Σχετικά με την XSpot Wealth

Η XSpot Wealth (EU) Ltd. ιδρύθηκε το 2014 και είναι μια πλήρως αδειοδοτημένη Ευρωπαϊκή Επενδυτική Εταιρεία. Έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC - αριθμό άδειας 235/14), την αρμόδια εποπτική και ρυθμιστική αρχή για τις επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Διαθέτει γραφεία σε Λονδίνο, Κύπρο, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης και Ντουμπάι, με δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε 30 χώρες εντός ΕΕ και άλλες 10 εκτός. Η βασική ιδέα και φιλοσοφία είναι να φέρει μία νέα εποχή στις επενδύσεις κάνοντάς τις προσιτές σε όλους και όχι απλά σε λίγους, αντιμετωπίζοντας με απόλυτη σοβαρότητα όλα τα ζητήματα ασφάλειας των κεφαλαίων. Όλα τα κεφάλαια των πελατών που έχουν κατατεθεί στην XSpot διαχωρίζονται πλήρως από τα κεφάλαια της εταιρείας και διατηρούνται σε ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό διασφαλίζει ότι τα χρήματα που ανήκουν σε πελάτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://xspotwealth.com/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:50

Χρηματιστήριο: Κράτησε τις 2.000 μονάδες με στήριξη από ΟΤΕ, Metlen, ΔΕΗ

17:48

ΥΠΑΑΤ για ευλογιά αιγοπροβάτων: 8 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας

17:40

Παρουσιάστηκαν τα Πολιτιστικά Masterplans για Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο και Ικαρία

17:32

Τραμπ: Όποιος Εβραίος ψηφίσει τον Ζοχράν Μαμντάνι είναι ηλίθιος

17:30

Deutsche Telekom - Nvidia: Ανακοίνωσαν κατασκευή κέντρου δεδομένων ΑΙ στο Μόναχο

17:23

Αύριο η συνάντηση της Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

17:17

Αναβάλλεται ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές – Νέα ημερομηνία η 30ή Δεκεμβρίου

17:11

Συνεχίζονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων – Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας

17:03

Κυρανάκης για προμήθεια 125 ηλεκτρικών λεωφορείων: Νέος στόλος, προσλήψεις οδηγών, πύκνωση δρομολογίων

17:00

Ορίστηκε ο μεταβατικός CEO των ΕΛΤΑ - Ποιος είναι ο Μάριος Τέμπος

16:58

Έκθεση Κομισιόν για Άγκυρα - Τι αναφέρει για ελληνοτουρκικά και Κύπρο

16:49

Wall Street: Ο φόβος της ΑΙ φούσκας ρίχνει τους δείκτες - Βουτιά 9% της Palantir

16:42

Ποιος ήταν ο Ντικ Τσέινι - Βασικός αρχιτέκτονας της εισβολής στο Ιράκ

16:34

ΕΛΤΑ: Ενώ δεν απολάμβαναν καλές υπηρεσίες, γιατί φωνάζουν να μην κλείσουν;

16:34

Κικίλιας για ΕΛΤΑ: Θέλουμε το κράτος να είναι δίπλα στον πολίτη, όχι ο πολίτης να ψάχνει να βρει το κράτος

16:30

Το Νο1 πράγμα που είναι καλό να αποφεύγετε εάν έχετε χρόνια φλεγμονή

16:22

ΥΠΑΑΤ: Στο 97% η υψηλή συμμόρφωση στα υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων

16:19

Aegean: Το πρόγραμμα Miles+Bonus εξελίσσεται - Τι αλλάζει

16:12

Ο Γεραπετρίτης υποδέχτηκε την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο υπουργείο

16:07

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Τσιάρα: Τα έκανε «σαλάτα» με τους «γαλάζιους» εκλεκτούς του

16:01

Ο ΔΕΣΦΑ εγκαινίασε τον Σταθμό Συμπίεσης Κομοτηνής

15:54

FedHATTA: Οι κυρώσεις στη Ρωσία πλήττουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία

15:53

Amazon: Είκοσι έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας τέθηκαν φέτος σε λειτουργία στην Ευρώπη - Οι επενδύσεις στην Ελλάδα

15:45

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις στις 10 Νοεμβρίου - Τα κριτήρια

15:41

Αναβάθμιση guidance από Pfizer παρά την πτώση πωλήσεων το γ' τρίμηνο

15:40

ΟΗΕ: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γάζα έχουν λάβει επισιτιστική βοήθεια μετά την εκεχειρία

15:38

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον ΠτΔ Τασούλα

15:33

Κομισιόν: Η Ουκρανία έτοιμη να προχωρήσει προς την ένταξή της στην ΕΕ

15:26

Πηγές ΠΑΣΟΚ για κατάθεση Τσιάρα: Αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής συγκάλυψης το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

15:15

Ο Μάικλ Μπέρι (The Big Short) «χτυπά» με put options 6 εκατ. μετοχές Nvidia και Palantir

gazzetta
gazzetta reader insider insider