Ποιος μπορεί να είναι ο κλάδος «έκπληξη» για το 2024;

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος μπορεί να είναι ο κλάδος «έκπληξη» για το 2024;
Το 2023 μπορεί να μην ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό Santa rally, ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν ισχυρότατες αποδόσεις.

Το 2023 μπορεί να μην ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό Santa rally, ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν ισχυρότατες αποδόσεις. Για μια ακόμη χρονιά, στην κορυφή των αποδόσεων βρέθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, με τις αναδυόμενες αγορές να συνεχίζουν σε ρηχά νερά.

Πηγή: Bloomberg

Παρά την εξαιρετική άνοδο, ο S&P 500 συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τα ιστορικά του υψηλά. Σε επίπεδο μετοχών βέβαια, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική καθώς οι μεγαλύτερες μετοχές στη σύνθεση του S&P 500 καταγράφουν κέρδη υψηλότερα από 50%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 μετράει πλέον 500 ημέρες χωρίς νέο ιστορικό υψηλό και αυτό το σερί είναι μόλις το έκτο στα τελευταία 75 χρόνια και το πρώτο την τελευταία δεκαετία. Σπάνιες είναι και οι φορές που ο S&P 500 ξεκινάει τη χρονιά με πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ το ρεκόρ είναι επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στο ξεκίνημα του έτους.

Η διορθωτική αυτή κίνηση, δεν θεωρείται ότι είναι απαραίτητα κάποια αρνητική εξέλιξη, μετά από τόσο μεγάλα κέρδη, ενώ το ράλι που προηγήθηκε οδήγησε τις μετοχές στο σύνολό τους, καθώς πάνω από το 90% των μετοχών βρίσκεται σε ακραία ανοδικά επίπεδα με βάση μια λίστα παραμέτρων και πάνω από το 75% βρίσκεται πάνω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών. Και οι δυο ενδείξεις είναι θετικές μακροπρόθεσμα.

Πηγή: Bloomberg

Financials: Trade of the year?

Η πτώση των τραπεζικών μετοχών και γενικότερα η υπο-απόδοση του κλάδου των financials τα τελευταία χρόνια, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτυχία του S&P 500 να σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά.

Ωστόσο, η κορύφωση των επιτοκίων και η προσδοκώμενη αλλαγή στάσης των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τη νομισματική πολιτική, αναμένεται ότι θα ευνοήσει σημαντικά των κλάδο των τραπεζών και των financials, κάτι το οποίο έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται.

Η συνέχιση της δυναμικής του κλάδου των financials, είναι απαραίτητη για να οδηγηθούμε σε νέα ιστορικά υψηλά. Πεποίθησή μας είναι ότι ο κλάδος θα είναι από τους καλύτερους σε αποδόσεις για το 2024, με τις ευκαιρίες εντός αυτού να είναι πάρα πολλές.

Οι δυο μετοχές σηματωροί και με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στον κλάδο βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επιβεβαίωσης νέων ιστορικών υψηλών.

Σχετικά με την XSpot Wealth

Η XSpot Wealth (EU) Ltd. ιδρύθηκε το 2014 και είναι μια πλήρως αδειοδοτημένη Ευρωπαϊκή Επενδυτική Εταιρεία. Έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC - αριθμό άδειας 235/14), την αρμόδια εποπτική και ρυθμιστική αρχή για τις επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Διαθέτει γραφεία σε Λονδίνο, Κύπρο, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης και Ντουμπάι, με δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε 30 χώρες εντός ΕΕ και άλλες 10 εκτός. Η βασική ιδέα και φιλοσοφία είναι να φέρει μία νέα εποχή στις επενδύσεις κάνοντάς τις προσιτές σε όλους και όχι απλά σε λίγους, αντιμετωπίζοντας με απόλυτη σοβαρότητα όλα τα ζητήματα ασφάλειας των κεφαλαίων. Όλα τα κεφάλαια των πελατών που έχουν κατατεθεί στην XSpot διαχωρίζονται πλήρως από τα κεφάλαια της εταιρείας και διατηρούνται σε ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό διασφαλίζει ότι τα χρήματα που ανήκουν σε πελάτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://xspotwealth.com/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:26

Οικονομία: Τα δύο ορόσημα στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους

11:15

Θεοχάρης: Η Ελλάδα γίνεται σταθερή πυξίδα για επενδύσεις, εξαγωγές και ανάπτυξη σε μια εποχή αναταράξεων

11:05

Euronext Athens: Ανανεώνουν την «ψήφο εμπιστοσύνης» οι ξένοι οίκοι

10:56

AI Act: Τι αλλάζει για πολίτες, επιχειρήσεις και Δημόσιο

10:47

Ρωσία: Η απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ επιτείνει την παγκόσμια κρίση προσφοράς

10:35

Αραγτσί: Το Ιράν τήρησε το λόγο του

10:22

Φωτοβολταϊκά μπαλκονιού: Τι προβλέπει η Υπουργική Απόφαση - Ανώτατο όριο στα 800 Watt - Ο «αντίλογος» της αγοράς

10:07

Χατζηδάκης: Τρία ερωτήματα προς τον κύριο Τσίπρα

09:52

ΑΑΔΕ: Τα επιτεύγματα της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στην ετήσια έκθεση της Κομισιόν

09:41

Γερμανία: Ομηρεία σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου

09:29

Κονγκό: Τα 648 έφτασαν τα θύματα της επιδημίας του ιού Έμπολα

09:24

Κούβα: Νέο μπλακ άουτ, το δεύτερο αυτήν την εβδομάδα

09:21

Βενεζουέλα: Στους 4.118 νεκρούς ανήλθε ο απολογισμός των δύο ισχυρών σεισμών

09:14

Η παραλία της Πελοποννήσου όπου θα κολυμπήσετε πάνω από μια βυθισμένη πόλη

08:56

CSRD: Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις είναι πραγματικά «πράσινες» με βάση την Ταξινομία της ΕΕ

08:47

Χαμηλό 150ετίας για τα σιτηρά στις ΗΠΑ: Με έλλειψη καυσίμων η Ρωσία - Τι συμβαίνει;

08:40

Julius Baer: Οι πόλεμοι αλλάζουν τη στρατηγική των εύπορων επενδυτών

08:32

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Ποιοι εργαζόμενοι δηλώνουν ευτυχισμένοι

08:23

Οι 70 πάροχοι νερού γίνονται δύο: Πώς αλλάζει ο ρόλος της ΕΥΔΑΠ στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ύδρευσης

08:14

Φοιτητική Στέγη: Αυξάνονται τα ενοίκια, μειώνονται οι επιλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

08:09

Τραμπ: 1000 πύραυλοι στοχεύουν το Ιράν αν η Τεχεράνη με βάλει στο στόχαστρο

08:00

IRIS: Οι 5 αλλαγές που φέρνουν οι άμεσες πληρωμές – Από τα POS στις μεταφορές χρημάτων στην Ευρώπη

07:15

Φορολογικές δηλώσεις: Τι έφερε την παράταση έως 24 Ιουλίου - Καθυστερήσεις από φορείς παρά τα πρόστιμα

23:56

Ειδική συζήτηση για τον λαγοκέφαλο στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου

23:42

Στο αμερικανικό Κογκρέσο νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

23:28

Ειδική διοίκηση για πλήγματα βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας συγκροτεί ο Ζελένσκι

23:16

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης - Ήχησε το 112

23:10

Wall Street: Εβδομαδιαία κέρδη για S&P 500 και Nasdaq - Ξεχώρισαν Meta και SK Hynix

23:00

Χρυσοχοΐδης: «Η Δημοκρατία δεν ανέχεται πρακτικές που οδηγούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών»

22:47

Πυροσβεστική: 26 φωτιές το τελευταίο 24ωρο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider